Më 8 mars 2014, një aeroplan malajzian u zhduk me 239 persona në bord

Më 8 mars 2014, një aeroplan malajzian u zhduk me 239 persona në bord

Më 8 mars 2014, një nga misteret më të mëdha të kohëve moderne ndodhi pasi Fluturimi 370 i Malaysia Airlines u zhduk teksa fluturonte mbi Oqeanin Indian.

Avioni u ngrit nga kryeqyteti i Malajzisë Kuala Lumpur në orën 12:41 të mëngjesit dhe ishte planifikuar të ulej në Pekin në orën 6:30 të mëngjesit. Por në orën 1:07 të mëngjesit u dërgua sinjali i fundit automatik i vendndodhjes dhe në orën 1:19 të mëngjesit mesazhi i fundit zanor nga kabina për kontrollin e trafikut ajror: “Natën e mirë, Malajzi tre shtatë zero”.

Një orë pasi avioni nuk u ul në Pekin, Malaysia Airlines e deklaroi atë të zhdukur. Nuk u dërgua asnjë sinjal alarmi apo ndonjë gjë tjetër që të tregonte se diçka kishte ndodhur. Një kërkim filloi menjëherë, fillimisht në Gjirin e Tajlandës ku avioni po fluturonte kur kontakti u humb. Transmetimet satelitore më pas treguan se avioni kishte devijuar nga rruga e synuar e fluturimit, duke fluturuar në perëndim drejt Oqeanit Indian. Shumë vende dërguan ndihmë në kërkim, por edhe pas më shumë se një viti përpjekjesh, avioni nuk u gjet dhe deri më sot fati i tij mbetet mister.

Në aeroplan ishin 227 pasagjerë dhe 12 anëtarë të ekuipazhit. Njerëzit ishin nga 14 vende të ndryshme, shumica prej tyre kinezë (153) dhe malajzianë (50).

LEXO EDHE:

Back to top button