Meksika autorizon përdorimin e vaksinës ruse Sputnik V

Komisioni Federal për mbrojtjen nga rreziqet shëndetësore (Cofepris) i Meksikës miratoi një ditë më parë përdorimin emergjent të vaksinës ruse Sputnik V. Kjo u raportua nga mediat vendase, duke specifikuar se është ilaçi i tretë imunizues i autorizuar nga autoritetet meksikane.

- Advertisment -

Nënsekretari i Shëndetësisë, Hugo López-Gatell, deklaroi në lidhje me këtë se “Cofepris sapo ka dhënë autorizimin për përdorim urgjent të Sputnik V të laboratorit rus Gamaleya, kështu që ekziston mundësia e importimit dhe përdorimit të kësaj vaksine”.

Menaxheri shtoi se autorizimi iu dha kompanisë Birmex e cila ka një marrëveshje ligjore për të përfaqësuar qeverinë ruse. “Qeveria federale synon të blejë midis shtatë dhe 12 milionë doza, nga të cilat 400 000 do të mbërrijnë në Meksikë këtë muaj dhe do të përdoren për të vaksinuar popullatën e moshuar”, – vazhdoi ai .

Nga ana e tij, ministri i Jashtëm, Marcelo Ebrard, tregoi se qeveria pret të marrë 21 394 650 doza të vaksinave Pfizer, AstraZeneca, CanSino dhe Sputnik V deri në mars.

LEXO EDHE:

Back to top button