Meksikë, gjenden në një kamion të braktisur mbi 300 emigrantë

Meksikë, gjenden në një kamion të braktisur mbi 300 emigrantë

Autoritetet meksikane kanë gjetur 343 emigrantë dhe refugjatë, përfshirë 103 të mitur të pashoqëruar, në një kamion mallrash të braktisur në anë të një autostrade.

Instituti Kombëtar i Emigracionit (INM) tha të hënën se emigrantët u gjetën pranë bregdetit te Gjirit Veracruz. Ishte në një rrugë të përdorur shpesh nga kontrabandistët për të sjellë njerëz nga Meksika juglindore në kufirin e Shteteve të Bashkuara.

Njerëzit ishin në gjendje të mirë shëndetësore dhe ishte e paqartë pse shoferi u largua, thanë autoritetet. Shumica e fëmijëve ishin nga Guatemala. Emigrantët që arrijnë në SHBA shpesh paguajnë kontrabandistët për të sjellë më pas fëmijët e tyre.

Instituti tha se të rriturit ishin kryesisht nga Guatemala, Hondurasi, El Salvador dhe Ekuador.

LEXO EDHE:

Back to top button