Mësoni se çfarë mund të dërgoni si dhuratë kur shkoni në festa?

Ka filluar periudha e festimeve në shtëpi, e bashkë me të edhe pyetja e përjetshme – çfarë t’u sjellim si dhuratë festuesve?

Shumica e njerëzve me të drejtë pyesin se çfarë t’i sjellin mikpritësit si dhuratë për festën dhe nëse ka ndonjë zakon që duhet t’i dimë përpara se të shkojmë në festë.

Mysafiri sjell tradicionalisht kafe, pije freskuese dhe verë. Nëse doni të merrni diçka tjetër, është e rëndësishme të mos e teproni sepse nuk duhet të sillni dhurata, sidomos jo të shtrenjta, në festë.

Të gjithë shkojnë në një festë të veshur denjësisht, pa asgjë që të tërheq shumë vëmendjen.

Nëse nikoqiri ju ka thënë se në cilën orë duhet të vini, përpiquni të jeni të përpiktë. Nëse nuk mund të arrini në kohë, sigurohuni që të informoni hostin.

Kur të mbërrini, përgëzoni nikoqirët dhe fëmijët. 

Kini kujdes me alkoolin dhe mos e teproni. Shmangni temat e rënda të bisedës si teoritë konspirative, politika ditore apo kronika e zezë.

Kur është koha për t’u larguar, përshëndetni të ftuarit e tjerë, falenderoni nikoqirët për mikpritjen e tyre. Mund të bisedoni shkurtimisht te dera ndërsa largoheni, por mbani në mend se të ftuarit e tjerë janë duke pritur për nikoqirin.

LEXO EDHE:

Back to top button