Mësoni si të bëni një sallatës ruse. Ja dhe receta…

Nëse po pyesni se si të bëni recetë të sallatës ruse, këtu keni gjithçka që ju duhet. Kjo recetë e Sallatës Ruse është e përkryer edhe për ata që nuk kanë përvojë të mjaftueshme në kuzhinë. Në fakt, nëse ndiqni këtë recetë vegjetale të sallatës ruse me udhëzime hap pas hapi, do të përfundoni me një pjatë të përsosur para se ta mësoni. Kjo recetë e lehtë e sallatës ruse përgatitet me përbërës të disponueshëm si pule, bizele, uthull, kripë, piper i zi, karotë etj.
Më poshtë ju ofrojmë dhe përbërjet dhe udhëzimet:
Hapi 1 Lani dhe zieni pulën
Lani pulën siç duhet dhe kullojeni ujin e tepërt. Pastaj, zieni atë me ½ filxhan ujë dhe ½ lugë kripë në një tenxhere me presion.
Hapi 2 Përgatitni pulën
Gatuaj me presion dhe ziej në zjarr të ngadaltë për 1-2 minuta. Fikeni flakën. Pasi të ftohet, hiqni mishin nga kockat dhe prejeni atë në copa të vogla. Vendosni pjesët në një tas dhe shtoni 1 lugë gjelle uthull dhe 1 lugë gjelle vaj në të. Mbani mënjanë për 15 minuta.
Hapi 3 Zieni perimet
Zieni 2 gota ujë me 1 lugë kripë. Shtoni bizele, fasule dhe karota dhe zieni më tej për 1 minutë. Hiqeni nga flaka dhe kullojeni. Shtoni ujë të ftohtë dhe kullojeni përsëri. Mbani perimet mënjanë. Përzieni majonezë, krem, djathë shpërndajeni, hidhni kripë dhe piper. Përziejini mirë. Shtrydhni mirë fetat e ananasit për të hequr lëngun e tepërt nëse po përdorni ato të konservuara. Prejini imët.
Hapi 4 Mblidhni përbërësit
Shtoni mish pule të copëtuar. Ju mund të përdorni patate të ziera. Pastaj shtoni ananasin me copa të imëta, perime të ziera dhe copat e pjepërit në majonezë. Shtoni më shumë piper nëse doni të përforconi erëzën. Mbani mënjanë deri në kohën e shërbimit.
Hapi 5 Shërbejeni sallatën
Për ta shërbyer, shtoni pak qumësht në sallatë nëse duket tepër e trashë. Shërbejeni të ftohtë. Provoni këtë recetë të shijshme, vlerësojeni dhe na tregoni se si doli sallata ruse.