Ministri i Jashtëm italian: Duhet të arrihet armëpushimi në Gaza sa më shpejt të jetë e mundur

Ministri i Jashtëm italian: Duhet të arrihet armëpushimi në Gaza sa më shpejt të jetë e mundur

Ministri i Jashtëm italian ka bërë thirrje sërish për një “armëpushim të qëndrueshëm” në Gaza, duke vënë në dukje “masatin” e fundit të ndihmave në Gaza si shkak për veprim urgjent.

“Italia bën thirrje për një ndërprerje të zgjatur dhe të qëndrueshme të armiqësive, duke çuar në një armëpushim të qëndrueshëm siç parashikohet edhe nga rezolutat 2712 dhe 2720 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, tha Antonio Tajani para parlamentit italian, shkruan Al Jazeera.

“Vrasja e të pafajshmëve që kërkojnë komanda ushqimore për të intensifikuar përpjekjet për të arritur një armëpushim sa më shpejt të jetë e mundur. Ne i kemi kërkuar Izraelit që të konstatojë me rigorozitet faktet dhe përgjegjësitë”, shtoi kryediplomati i Italisë.

LEXO EDHE:

Back to top button