Miratohet faza e parë e protokolleve për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO

Miratohet faza e parë e protokolleve për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO

Komisioni për Politikë të Jashtme në Kuvend i dha dritën jeshile fazës së parë të ratifikimit të protokolleve për Mbretërinë e Suedisë dhe Republikës së Finlandës për anëtarësim në NATO. Gjatë diskutimit deputetët përshëndetën vendimin e dyja vendeve për zgjerimin e Aleancës Veri-Atlantike duke shtuar se bashkëngjitja e tyre në organizatën ushtarako-politike përmirëson dukshëm arkitekturën e sigurisë në Evropë.

Miratimi i dyja protokolleve pritet të bëhet të mërkurën.

LEXO EDHE:

Back to top button