Mjeku paralajmëron: Mos e lini garderobën në dollapët e hotelit, arsyeja nuk janë hajdutët

Nëse nuk dëshironi që shtëpia juaj të kthehet në një makth kur të ktheheni në shtëpi nga një udhëtim, mos i ruani rrobat tuaja në komodina dhe sirtarë hoteli.

Arsyeja për këtë nuk është hajdutët apo stafi i hotelit që gërmojnë gjërat dhe xhepat tuaj, por një telash shumë më i vogël, por për rrjedhojë shumë më i madh – çimkat.

Edhe pse dhomat pastrohen rregullisht në shumicën e hoteleve, dollapët mbeten në fund të prioriteteve të shërbyesve dhe shërbëtoreve. Prandaj, nuk është e pamundur që insektet shpesh të bëjnë shtëpi ose vende të fshehta në to. Veçanërisht të “rrezikshme” janë komotë dhe sirtarët apo mobiljet prej druri në përgjithësi me shumë vida apo edhe të çara.

Nëse i lini rrobat tuaja në shtëpinë e tyre, këto insekte të bezdisshme mund të mos e kenë problem të ndihen rehat në mëngët, xhepat ose nën veshjen tuaj pak të grisur. Të fshehur kështu, ata do t’ju ndjekin në shtëpi pas pushimeve dhe do ta kthejnë shtëpinë tuaj në një makth.

Kjo është arsyeja pse Dr. Jason Singh sugjeron përdorimin e dollapëve të mëdhenj ose hapësirave të hapura me varëse rrobash në vend të komove, ose ruajtjen e rrobave tuaja në një valixhe për pjesën tjetër të qëndrimit në hotel.

Kjo konfirmohet në një koment nga një ish-ekspert i shërbimit të kontrollit të dëmtuesve. “Unë jam tashmë në pension. Unë kurrë nuk kam përdorur komodinë. Është më mirë t’i mbani rrobat në valixhe dhe t’i nxirrni kur t’ju duhen. Problemi nuk janë vetëm insektet, por edhe buburrecat”, ka shkruar ai në një koment.

Megjithatë, jo të gjithë janë dakord me këshillën e mjekut. “Kam 20 vjet që udhëtoj për biznes dhe nuk kam parë kurrë një insekt të vetëm.” Zgjidhni hotelet e duhura”, thuhet në një nga komentet. Një tjetër, sipas portalit Lad Bible, pyet: “A duhet të mbajmë tani çanta gjumi në hotele?”

Në të njëjtën kohë, portali ofron edhe këshilla nga kompania britanike “Clothes Doctor”, e cila në faqen e saj shkruan se duhet të mendoni se si do t’i mbroni rrobat tuaja nga insektet, marimangat apo buburrecat gjatë udhëtimeve, transmeton “City Magazine”.

LEXO EDHE:

Back to top button