Pas skandalit: Konkursi i ngrënies së hot-dogut në Amerikë ka një kampion të ri

Konkursi amerikan i ngrënies së hot-dogut në Nju Jork ka një kampion të ri . Patrick Bertoletti nga Çikago fitoi divizionin e meshkujve, duke ngrënë 58 hot dog dhe simite.

– Jam në shtetin më të madh në botë, në konkursin më të madh të të ngrënit në botë dhe është perfekte… Përsosmëri! – tha Bertoletti pas fitores.

Për herë të parë në vite, gara për meshkuj ishte pa Joey Chestnut të padiskutueshëm. Ai nuk konkurroi për shkak të partneritetit të tij me një kompani me bazë bimore hot-dog që rivalizon sponsorin e këtij konkursi. Në vend të kësaj, ai do të garojë në Fort Bliss, Teksas këtë vit.

Fituesi u pasua nga Jeffrey Esper nga Oxford, Massachusetts dhe Nick Weary nga Tampa, Florida. Esper hëngri 53 dhe Webb – 52 hot dog.

Joey Chestnut është një kampion 16 herë dhe ende mban rekordin e vendosur në vitin 2021 kur hëngri 76 hot-dog me simite.

Amerikani Miki Sudo vendosi një rekord të ri në pjesën femërore të konkursit të ngrënies së hot-dogut – me 51 qen të ngrënë. Dhe rekordi i mëparshëm i femrave – me 48 hot dog – është i saj.

– Mendoj se kjo do të thotë se konkurrenca e femrave apo mbi të gjitha më të mirat tona personale do të vazhdojnë vetëm të rriten, d.m.th. rekordi do të vazhdojë të rritet. Pas 10 vitesh, kam akoma më shumë për të dhënë. Ende nuk keni parë gjithçka nga unë – theksoi Sudo.

Mayoi Ebihara nga Japonia përfundoi e dyta dhe e treta me 37 dhe Michelle Lesko nga SHBA me 23 hot dog të ngrënë.

LEXO EDHE:

Back to top button