ЗДРАВСТВО

Донација од Алкалоид за Козле и за детската клиника

Фармацевтската компанија Алкалоид го донираше иновативниот лек „Омепразол“, кој за прв пат во светот е претставен во течна форма. Донацијата изнесува 12.520.800 денари и е доставен до клиниката за белодробни заболувања „Козле“ и универзитетската клиника за детски болести. Оваа иновативна формула ќе биде во служба на околу 200 деца кои ќе можат да ја користат бесплатно следната година. Генералниот директор на Алкалоид рече дека течната форма на „Омепразол“ е уникатен производ и е конкурентен на глобално ниво.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button