Mund t’ju kushtoj shtrenjtë ky gabim që shumë shoferë e bëjnë shpesh!

Mund t'ju kushtoj shtrenjtë ky gabim që shumë shoferë e bëjnë shpesh!

Gabimet e shpeshta të shoferit mund të dëmtojnë motorin. Drejtuesit e benzinës dhe dizelit mund të dëmtojnë vajin në automjetin e tyre pa e kuptuar fare. Ata shpesh bëjnë një gabim që mund t’i kushtojë shtrenjtë. Për çfarë bëhet fjalë?

Sipas mekanikut Scory Kilmer, ju mund të shkurtoni jetën e vajit tuaj sa herë që e lini makinën tuaj të funksionojë ndërsa nuk jeni duke vozitur (boshe). Ai paralajmëroi se lënia e motorit në punë mund të bllokojë edhe avujt e ujit, transmeton British Express. Në këtë mënyrë, vaji konsumohet më shpejt. Kur makina është në neutral; më shumë ujë grumbullohet në të.

“Kuptoni se kur digjni benzinë, e cila nuk është gjë tjetër veçse karbon dhe hidrogjen, një nga nënproduktet është avulli i ujit. Prandaj kur e nis makinën në mëngjes do të shohësh shpesh të pikon ujë, është normale, është produkt i djegies së benzinës”, shpjegon mekaniku.

“Kur makina është në boshe, shumë ujë mbetet në motor dhe vaj. Por kur zbrisni në autostradë me 100 kilometra në orë, bëhet nxehtë, fryn erë dhe e gjitha avullon. “Në të kundërt, nëse vozitni 100 kilometra në orë në autostradë, mund ta ndërroni vajin çdo 15 mijë kilometra nëse dëshironi”, shtoi ai në fund.

 

LEXO EDHE:

Back to top button