Ndryshoni jetën tuaj duke kuptuar 6 gjëra

Jeta juaj do të ndryshojë kur të mësoni 6 gjërat e mëposhtme – ndërgjegjësohuni dhe çlirohuni nga negativiteti, kufizimet dhe jini vetvetja.

Nuk ka domosdoshmërisht rregulla strikte në jetë, por ndonjëherë është e rëndësishme të kujtojmë vlerat tona, të fokusohemi në qëllimet tona dhe të kuptojmë se kemi gjithmonë një zgjedhje dhe se ne e krijojmë jetën tonë. Shpesh mjedisi na imponon disa kufizime, keqkuptime dhe besime, bllokime që na ulin të jetojmë në harmoni me veten dhe ia dalim. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të lidheni me veten në një nivel më të thellë dhe të bëheni të vetëdijshëm se ku jeni tani, çfarë ju kufizon dhe ku dëshironi të jeni.

Folësi motivues Derek Cho shpesh publikon këshilla praktike dhe udhëzime për zhvillimin personal në profilin e tij në Instagram, dhe në një postim të tillë ai vuri në dukje se jeta e tij ndryshoi kur kuptoi 6 gjërat e mëposhtme:

  1. Magjia ndodh kur vlerat, mendimet dhe veprimet tona përputhen (ky është integriteti).
  2. Njerëzit nuk po përpiqen të më lëndojnë me qëllim, ata po përpiqen të mbrojnë veten në mënyrën më të keqe, por vetëm mënyrën se si ata e dinë.
  3. Dashuria mund të shprehet në shumë gjuhë, por mënyra e vetme për t’i treguar dikujt se e doni është përmes veprimeve.
  4. Ajo për të cilën gjykoj të tjerët në të vërtetë tregon drejtpërdrejt në fushat për të cilat vazhdoj të gjykoj veten.
  5. Mënyra se si i pranoj njerëzit e tjerë reflektohet drejtpërdrejt në mënyrën se si e pranoj veten time.
  6. Kjo është jeta ime – unë vendos kuptimin që bëj, tregimin që shkruaj, qëllimin që zgjedh.

Bëni një kujtesë për veten tuaj me këtë listë – mund të jetë e dobishme në situata të caktuara të jetës.

LEXO EDHE:

Back to top button