Në cilin vend nuk punohet aq shumë dhe ka më shumë kënaqësi?

Ekuilibri midis detyrimeve të biznesit dhe jetës private po vihet gjithnjë e më shumë në pah si një faktor i rëndësishëm në jetë, arritja e një ekuilibri nuk është e thjeshtë, sidomos nëse kemi parasysh mënyrën dhe koston e jetesës në qytetet e mëdha të botës.

Por nëse jeni të interesuar se cilat kombe arrijnë të balancojnë punën dhe kohën e lirë, hidhini një sy rezultateve të një studimi të ri.

Parametra të tillë si numri mesatar i orëve të punës në javë, kohëzgjatja e pushimeve vjetore, përqindja e banorëve që kanë një gjumë të pashqetësuar gjatë natës, jetëgjatësia dhe ndjenja e lumturisë në mesin e të anketuarve në secilin vend të mbuluar nga hulumtimi. janë marrë parasysh.

Sipas të gjitha kritereve, Luksemburgu është në krye falë sistemit sipas të cilit punëdhënësi i shpërblen punonjësit, me kalimin e moshës, me më shumë ditë pushim vjetor. Kështu, punëtorët mbi 55 vjeç në këtë vend kanë mesatarisht 36 ditë pushim me pagesë në vit.

Austria dhe Danimarka janë në vendin e dytë dhe të tretë, duke u dhënë punëtorëve një minimum prej 25 ditësh pushime me pagesë në vit.

Shikoni top 10 listën e vendeve ku njerëzit me sa duket e shijojnë më shumë jetën:

1 Luskemburg

2. Austri

3. Danimarka

4. Norvegjia

5. Finlanda

6. Suedia

7. Franca

8. Bjellorusia

9. Holanda

10. Zvicër

Mbretëria e Bashkuar është në vendin e 17-të falë një jave mesatare të arsyeshme pune prej 36 orë në javë, një jetëgjatësi relativisht të lartë prej 81.2 vitesh dhe më shumë se gjysma e të anketuarve thanë se flenë mesatarisht 7.5 orë gjumë në natë, gjë që është e mirë. rezultat.

Shtetet e Bashkuara u renditën në vendin e 87-të sepse punëtorëve nuk u garantohen fare ditë pushimi me pagesë dhe disa të anketuar janë të pakënaqur me cilësinë e gjumit të tyre gjatë natës.

Vendet e renditura më keq janë Kina, Meksika dhe Malajzia, me një mesatare prej 46 orë pune në javë në të tre vendet. Meqenëse orët e punës janë dukshëm më të gjata, ju prisni që punonjësit të kenë më shumë kohë të lirë. Por nuk është kështu.

Në Kinë, njerëzit kanë 5 ditë pushim vjetor, në Meksikë 6 dhe në Malajzi 8.

LEXO EDHE:

Back to top button