Në Edinburg, njerëzit e pastrehë po dëbohen për t’u lënë vend fansave të Taylor Swift

Në Edinburg, njerëzit e pastrehë po dëbohen për t’u lënë vend fansave të Taylor Swift

Taylor Swift do performojë në Edinburg dhe qyteti ka vendosur se do të ishte një ide shumë e mirë për të hequr të pastrehët për t’u lënë vend turistëve.

Shelter Scotland i tha BBC-së se shumë nga të pastrehët që ai mbështet janë marrë me taksi në Aberdeen dhe Glasgow për shkak të objekteve të papërshtatshme të akomodimit, ndërsa një person është urdhëruar të lëvizë përkohësisht më larg në Newcastle.

Shelter Scotland theksoi se është një “padrejtësi e qartë” ndaj atyre njerëzve, të “konkurojnë drejtpërdrejt” me turistët. Këshilli Bashkiak i Edinburgut, nga ana e tij, tha se po bënte përpjekje për të gjetur “alternativa të përshtatshme akomodimi”.

Taylor Swift do të mbajë tre koncerte në Edinburg më 7, 8 dhe 9 qershor. Qindra mijëra njerëz do të jenë në qytet dhe çmimet e dhomave të hoteleve janë rritur në qiell, dhoma që më parë ishin të rezervuara për të pastrehët.

Mirëpo, nuk është vërtetuar se personat të cilët tashmë po akomodoheshin janë dëbuar nga hotelet.

LEXO EDHE:

Back to top button