Në këtë pjesë të Zvicrës, deri në një metër borë

Në këtë pjesë të Zvicrës, deri në një metër borë

Në të njëjtën kohë me reshjet e dendura të shiut, të cilat bëjnë që përrenjtë dhe lumenjtë të dalin nga shtrati në ultësira, ka edhe rënie të temperaturës.

Sipas shërbimit meteorologjik Meteo News, vija e borës ditën e hënë është ndërmjet 2000 dhe 2400 metra mbi nivelin e detit. Shkëlqimi i bardhë tashmë e ka bërë të ndjehet që në fillim.

Në Sunnegga afër Zermatt VS. Imazhet e ueb-kamerës tregojnë: Aty ku dje kishte livadhe të gjelbra dhe mund të ecje, sot ka borë. Brenda pak orësh, peizazhi mbi pikën turistike të Valais u mbulua me borë, shkruan Blick.

Gjatë ditës do të vazhdojë të bjerë borë mbi 2000 metra. “Mbi rreth 3000 metra ndonjëherë ka më shumë se një metër borë e freskët, por edhe nga rreth 2500 metra, në disa zona mund të priten 50 centimetra apo edhe pak më shumë”, shkruan Meteo News.

Qeveria federale kishte deklaruar tashmë nivelin 4 të rrezikut të shiut për shpatet veriore qendrore dhe lindore të Alpeve të shtunën, e dyta më e larta në shkallën 1 deri në 5. Kishte rrezik për rritje të mprehtë të nivelit të ujit të lumenjve dhe liqeneve. përmbytjet e parkingjeve nëntokësore apo bodrumeve dhe rrëshqitjet e dheut, përcjell albinfo.ch.

Qeveria federale rekomandoi shmangien e brigjeve të lumenjve dhe liqeneve, si dhe shpatet e pjerrëta. Për shkak të rrjedhave të mundshme të mbeturinave, zonat përreth përrenjve në male janë aktualisht shumë të rrezikshme.

LEXO EDHE:

Back to top button