Në Kinë ka një metro që kalon nëpër një ndërtesë apartamentesh

Në Kinë ka një metro që kalon nëpër një ndërtesë apartamentesh

Ndërtesa e apartamenteve përmes së cilës kalon metroja ekziston vërtet dhe ndodhet në qytetin e Chongqing

Në pallatin 19-katësh kalon jo vetëm një tren i lehtë pasagjerësh, por aty ka edhe një ndalesë. Pra, banorët e apartamenteve mund të shkojnë thjesht në katin e gjashtë ose të tetë ku mund të presin transportin e tyre.

Ky qytet është kthyer në një atraksion turistik që kur shumë njerëz filluan të vijnë për t’u siguruar që ky stacion i metrosë Liziba të ekzistojë vërtet dhe të funksionojë çdo ditë pa asnjë problem. Linja 2 e kësaj metroje tashmë të njohur ofron një përvojë unike të kalërimit kur bëhet fjalë për transportin publik, si dhe ofron një pamje të bukur të qytetit dhe lumit aty pranë.

Qyteti i Chongqing, i vendosur në Kinën Juglindore, është një metropol i madh me 49 milionë banorë, ndaj arkitektët dhe urbanistët janë bërë vërtet krijues në krijimin e bashkëjetesës së projekteve të transportit dhe banimit në këtë qytet kinez.

Stacioni Liziba ka dy hyrje dhe dalje, ka një sipërfaqe prej 3100 metrash katrorë dhe një sipërfaqe ndërtimi prej 6000 metrash katrorë. Ai përbëhet nga dy pjesë: pjesa e poshtme është një ndërtesë e palëvizshme prej 7 katesh, dhe në krye të stacionit ka dy ndërtesa banimi 11 kate.

Ky stacion u hap në vitin 2005. Gjatë ndërtimit të tij u përdorën pajisje speciale për reduktimin e zhurmës për të izoluar stacionin nga banesat përreth.

Ndryshe nga disa pretendime të gabuara, stacioni dhe ndërtesa u ndërtuan së bashku si një strukturë e vetme. Një hekurudhë nuk u ndërtua në mes të një strukture ekzistuese.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button