Nëse bëni shpesh këto gjëra, atëherë keni një intelegjencë mbi mesataren

Nëse bëni shpesh këto gjëra, atëherë keni një intelegjencë mbi mesataren

Me sa duket njerëzit me inteligjencë mbi mesataren kanë disa karakteristika të përbashkëta. Gabohen ata që mendojnë se këto janë nota të larta në shkollë dhe suksese të mëdha profesionale. Sigurisht, këto janë sigurisht elemente të rëndësishme, por nuk janë të vetmet që përcaktojnë shkallën e inteligjencës së një individi.

Cilat janë shenjat dalluese të njerëzve më të zgjuar – Njerëzit më të zgjuar janë kuriozë dhe të hapur ndaj përvojave të reja. Kurioziteti intelektual që na shtyn të mësojmë për kulturat e reja, të thellojmë tema dhe të zbulojmë gjëra të largëta nga ne, janë pra një tregues i mirë i inteligjencës.

Ato nuk përmbushen aq shumë nga socializimi – Që nuk do të thotë se janë misantropike, ato thjesht nxjerrin më pak kënaqësi nga marrëdhëniet ndërpersonale sesa shumica e qenieve njerëzore.

Midis karakteristikave të tjera, ata gjithashtu kanë vetëkontroll të mirë-  Kjo nuk është veçori e vogël: në fakt, ata që kanë vetëkontroll të mirë nuk janë subjekt i kënaqësive të menjëhershme dhe dinë të shtyjnë kënaqësinë. Duke folur përsëri për njerëz me inteligjencë mbi mesataren, duhet thënë se ata janë më argëtues dhe kanë një sens të mirë humori.

Ata e vlerësojnë veçanërisht humorin e zi. Këta individë në fund mësojnë nga gabimet e tyre. Nuk është rastësi: ata që kanë një inteligjencë mbi mesataren janë njerëz që dinë të njohin gabimet e tyre dhe të mësojnë prej tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button