Ngjitëset në lëvoren e bananes nuk janë për kot, çfarë kuptimi kanë? Kur ta zbuloni, do t’i shikoni vazhdimisht…

Ngjitëset mbi banane dhe fruta të tjera fshehin një mesazh të rëndësishëm. A e dini se çfarë nënkuptojnë?

Duhet ta keni vënë re se bananet dhe frutat e tjera kanë ngjitëse të ngjitura në lëkurën e tyre. Njerëzit kryesisht i nxjerrin jashtë para se të hanë frutat, kështu që nuk u kushtojnë shumë rëndësi.

Megjithatë, ata mund të mbajnë një mesazh të rëndësishëm. Përpos emrit të prodhuesit, ka rregullore për cilësinë e deklaratave, por duhet të ketë edhe numra që para së gjithash tregojnë se si është rritur fruti. Dhe këto janë disa nga kuptimet e atyre numrave.

Katër numra në afishe

Nëse në deklaratë shihni katër numra që fillojnë me numrin tre ose katër pranë emrit të prodhuesit, duhet të dini se banania (ose çdo frut tjetër) është rritur me pleh artificial. Kështu, për shembull, limonët shënohen me numrin 4033, ndërsa bananet me numrat 4011.

Pesë numra

Dhe nëse shihni një deklaratë me pesë numra në dyqan ushqimor, ku i pari është numri 9, duhet të dini se është me origjinë organike, ose më mirë se nuk është i spërkatur me pesticide dhe është i rritur në mënyrë natyrale.

Numri i parë është tetë

Numri fillestar i deklaratës tetë ju dërgon një mesazh paralajmërues, që është se një ushqim i tillë është i modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Banane të tilla kanë numrin 84011. Meqë ra fjala, OMGJ-të janë organizma, materiali gjenetik i të cilëve është ndryshuar duke përdorur metoda të ndryshme të inxhinierisë gjenetike, zakonisht duke shtuar pjesë të ADN-së së materialit trashëgues nga një organizëm në ADN-në e një organizmi tjetër.

LEXO EDHE:

Back to top button