Ngrënia e specave djegës në stinën e vjeshtës, çfarë i ndodh trupit?

Ngrënia e specave djegës në stinën e vjeshtës, çfarë i ndodh trupit?

Speci djeges ka veti kuruese ne trupin e njeriut dhe plot efekte pozitive sidomos ne stinen e vjeshtes ku viruset gripale jane shume te hapura. Ne kete artikull keni 4 veti se cfare i ndodhur trupit kur hani spec djeges.

1. Speci djeges ndikon ne humbjen e dhjamit ne trupin e njeriut por rrisin dhe energjine.

2.Nese keni dhimbje ne trup speci djeges ul dhimbjet specialistët sugjerojnë se kapsaicini mund të targetojë një substancë të veçantë në trurin tonë e cila është përgjegjëse për ndjenjat e dhimbjes, duke e mashtruar trurin për ta injoruar dhimbjen

3.Ngrenia e specit djeges rrit imunitetin tuaj duke shtruar ne trup antioksidantet. Speci djeges na mbron nga bakteriet nga gripi apo virozat e stines.

4. Ngrenia e specit djeges rrit jetegjatesine.Një studim tregoi se ata të cilët kishin ngrënë djegës 6-7 ditë në javë, kishin një normë vdekshmërie 14% më të ulët.

LEXO EDHE:

Back to top button