Nikollovski: Qytetarët e varfër së pari kanë nevojë për bukë, pastaj për një flamur të përkatësisë etnike

Qytetarët e varfër së pari kërkojnë bukë, dhe pastaj gjithçka tjetër, tha në pjesëmarrjen e sotme në emisionin “Rruga drejt…” në Alsat, gazetari Ljubisha Nikolovski. Duke folur në temën e të drejtave të bashkësive etnike në vend, Nikollovski tha se përdorimi i simboleve është një gjë, por ekzistenca është krejt tjetër.

- Advertisment -

Nëse i përkushtohemi të drejtave të tjera të qytetarëve, të cilat nuk janë vetëm një flamur, gjuhë dhe etni …, në vetvete nuk sjell më shumë të drejta. Ka rëndësi, por më besoni, qytetarët e varfër gjithmonë kërkojnë së pari bukë dhe pastaj gjithçka tjetër. Nëse ata nuk angazhohen në zhvillimin e rajoneve. Çfarë vlen federalizimi, nëse keni vetëm një flamur dhe asgjë më shumë. Kjo nuk është zgjidhja ideale, por kjo është arsyeja pse këto parti të shqiptarëve, të cilët do të hyjnë në qeveri, kanë peshën për të realizuar të drejtat kolektive dhe individuale të popullit shumicë dhe qytetarëve të tjerë,” tha Nikollovski.

LEXO EDHE:

Back to top button