Një hulumtim i ri ka konstatuar se konsumimi i tepërt i kripës dobëson imunitetin
Sipas këtij studimi, ekspertët e ushqimit u sugjerojnë të rriturve që të kufizojnë marrjen ditore në më së shumti pesë apo gjashtë gramë, dhe kjo llogaritje përfshin kripën e cila fshihet në ushqimin e përpunuar
Të gjithë i dimë anët negative të konsumimit të tepërt të kripës, duke përfshirë problemet me zemrën dhe presionin e gjakut.
Mirëpo, hulumtimi i ri ka treguar që sasia e kripës të cilën e konsumojmë mund ta bëjnë të lëndueshëm ndaj sëmundjeve nga bakteret, përkatësisht mund të dobësojë imunitetin tonë.
Një studim i botuar në revistën “Circulation” shpresonte të arrinte më shumë kuptim nga një studim i vitit 2015, i cili zbuloi se sasitë e larta të natriumit në gjak ndikojnë në mënyrën se si një lloj i caktuar i qelizave të bardha të gjakut përgatitet të reagojë kur heton një qelizë jo të shëndetshme.