Një analist i ëndrrave tregon se çfarë do të thotë kur ne vazhdojmë të ëndërrojmë të njëjtin person

Lori Levenberg, një analiste e ëndrrave, zbuloi se çfarë do të thotë nëse shpesh ëndërroni për dikë që është tashmë në jetën tuaj.

Ëndrrat mund të jenë të pazakonta. Nëse jeni vazhdimisht duke ëndërruar për dikë që mezi e njihni, duke pasur ëndrra të hollësishme dhe shqetësuese për njerëzit e dashur, ose duke përjetuar të njëjtën ëndërr pa pushim, mund të jetë e vështirë t’i jepni kuptim. Megjithatë, ekspertët e ëndrrave besojnë se nga ëndrrat tona mund të kuptohet shumë.

“Varet se për kë ëndërroni dhe çfarë po ndodh në marrëdhënien tuaj me atë person”, thotë analisti Levenberg. Nëse është dikush që është shumë i pranishëm në jetën tuaj të zgjuar, si për shembull partneri juaj, fëmija ose dikush shumë i afërt me ju, mund të jeni duke ëndërruar për ta rregullisht sepse mendja juaj po përpiqet të zgjidhë ose të rregullojë diçka në marrëdhënien tuaj me ta tregon Mind Body Green.

Qëllimi i gjumit është kryesisht zgjidhja e problemeve, thotë Levenberg dhe shton:

“Nëse jeni duke ëndërruar për fëmijën tuaj ose jeni duke ëndërruar për partnerin tuaj, atëherë ndoshta diçka shqetësuese po ndodh që ju dëshironi ta dini, por kjo nuk do të thotë se është e keqe. Thjesht do të thotë se diçka po ndodh që ju po përpiqeni ta kuptoni më mirë në publik. Mund të jetë e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje ëndrrave të përsëritura.”

Levenberg sugjeron interpretimin e ëndrrave tuaja në mënyrë metaforike, jo fjalë për fjalë.

“Ëndrrat nuk janë domosdoshmërisht lineare apo racionale; ato janë shumë më emocionale, simbolike dhe metaforike. Prandaj, ëndrrat duhet t’i shikojmë në mënyrë metaforike, sepse ato flasin me metafora”, thotë ajo.

LEXO EDHE:

Back to top button