Laptopi i ri i Microsoft flet me përdoruesin dhe është 58% më i shpejtë se MacBook Air

Linja e kompjuterëve Copilot+ është e pajisur me mjete të inteligjencës artificiale (AI) që nuk kërkojnë lidhje interneti për të kryer operacione, pasi inteligjenca artificiale i kryen të gjitha operacionet në vetë pajisjen.

Microsoft ka prezantuar kompjuterët e tij të rinj që kanë aftësinë për të kryer një sërë procesesh gjeneruese me AI – në nivel lokal në vend të cloud.

Kjo do të thotë se linja e re e kompjuterëve Copilot+ është e pajisur me mjete AI që nuk kërkojnë lidhje interneti për të kryer operacione, pasi AI i kryen të gjitha operacionet drejtpërdrejt në pajisje.

Pajisja e re përdor teknologjinë GPT-40 të OpenAI, e cila synon ta kthejë ChatGPT në një asistent personal dixhital të aftë për të zhvilluar një bisedë në kohë reale me përdoruesin, si dhe për të komunikuar përmes tekstit dhe “shikimit”, raporton CNN.

Kjo e fundit nënkupton që AI mund të shohë dhe lexojë foto, pamje nga ekrani, dokumente ose tabela dhe të flasë me përdoruesit për përmbajtjen e tyre. Mund të rekomandojë gjithashtu përgjigje për mesazhet në hyrje ose të sugjerojë ndryshimin e disa cilësimeve.

Nga veçoritë Copilot+ në kompjuterët e rinj, Microsoft dallohet me Recall, i cili i ndihmon përdoruesit të gjejnë menjëherë përmbajtjen që u nevojitet duke përdorur pyetjet e gjuhës natyrore. Ky mjet gjithashtu kërkon email, dokumente dhe biseda.

Copilot+ është 58% më i shpejtë se MacBook Air

Kompjuterët Copilot+ do të kenë procesorë NPU (Njësia e përpunimit nervor) me të paktën 40 TOP, pra të aftë për të kryer një trilion operacione në sekondë, për të cilat u nevojiten 16 GB RAM dhe 256 GB memorie të brendshme.

Qualcomm, procesorët Snapdragon të të cilit do të punojnë me Copilot+, është përgjegjës për çipat e avancuar të aftë për të kryer funksione AI pa konsum të lartë të baterisë, raporton CNBC.

Dhe aplikacioni i ridizajnuar Copilot+ mund të përdoret si një fushë e veçantë në anën e ekranit, një dritare e veçantë ose mund të shihet në ekran të plotë.

Microsoft pretendon se kompjuterët Copilot+ janë deri në 58% më të shpejtë se laptopi MacBook Air i Apple me një çip M3 dhe do të jenë në gjendje të ekzekutojnë dhjetëra modele multimodale në nivel lokal në modelet e gjuhëve të vogla, raporton Engadget.

Kompjuterët e rinj Copilot+ do të jenë të disponueshëm për klientët duke filluar nga muaji i ardhshëm dhe Microsoft tashmë ka filluar të pranojë porositë paraprake. Çmimi fillestar i modelit bazë është 999 dollarë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button