Një bateri revolucionare po vjen: distanca 400 km me 10 minuta karikim

Një bateri revolucionare po vjen: distanca 400 km me 10 minuta karikim

Ai mundëson karikim jashtëzakonisht të shpejtë, i cili do t’i lehtësojë udhëtimet e gjata pronarëve të ardhshëm të automjeteve elektrike.

Pritja e gjatë për të ngarkuar baterinë është një nga arsyet më të rëndësishme pse shumë njerëz nuk mendojnë të blejnë një makinë elektrike. Të jem i sinqertë, arsyeja më e rëndësishme është çmimi i lartë i vetë makinave, dhe nuk mbeten mbrapa edhe çmimet e karikimit të karikuesve të shpejtë, të cilët shpesh do të jenë (shumë) të larta.

Bateria e re nga Kina duhet të zgjidhë të paktën problemin e parë – shpejtësinë e karikimit. Thuhet se u jep makinave elektrike një distancë prej 400 kilometrash me vetëm dhjetë minuta karikim. “Shenxing sjell një epokë të karikimit super të shpejtë të automjeteve elektrike,” tha prodhuesi më i madh kinez i baterive CATL.

Për krahasim, Tesla thotë se Supercharger-i i saj mund të karikojë një Model 3 me një distancë prej 175 milje në rreth 15 minuta. Bateria e re CATL duhet të sigurojë një distancë prej 700 kilometrash për karikim!

 

Prodhimi masiv duhet të fillojë në fund të këtij viti, dhe bateria do të jetë në dispozicion nga tremujori i parë i 2024. Kina është lider në tregun e baterive për makinat elektrike. Në dhjetor të vitit të kaluar, CATL nisi fabrikën e saj të parë jashtë Kinës – në Gjermani.

LEXO EDHE:

Back to top button