Një biçikletë me rrota katrore, dhe megjithëse tingëllon e pabesueshme, ajo është plotësisht funksionale

Një biçikletë me rrota katrore, dhe megjithëse tingëllon e pabesueshme, ajo është plotësisht funksionale

Ekspertët e kompanisë “The Q” kanë zhvilluar një biçikletë me rrota katrore, dhe megjithëse tingëllon e pabesueshme, ajo është plotësisht funksionale, shkruan “Daily Mail”.

“Njihuni me një biçikletë pothuajse normale, por me një ndryshim te rrotat katrore. Ky koncept është plotësisht funksional dhe ju mund të hipni”, thuhet në përshkrimin e videos në YouTube që tregon biçikletën.

Videoja tregon ekipin duke ndërtuar kornizat e rrotave. Më pas shtohen edhe thuprat, edhe pse janë vetëm për estetikë.

Kjo për shkak se pjesa e jashtme e timonit është e pajisur me një “track”, domethënë një shkel që lëviz rreth të gjithë kornizës ndërsa kalorësi pedalon. Rrotat mbeten statike ndërsa “pista” rreth skajeve të tyre lëviz për të siguruar lëvizjen.

“Krijimi dhe instalimi i rrotave të kubit ishte një nga projektet më të çmendura që kemi bërë ndonjëherë”, thanë ata.

Nuk dihet ende se sa kushton ndërtimi i biçikletës apo nëse do të dalë ndonjëherë në shitje.

 

LEXO EDHE:

Back to top button