Një limon natyral treshekullor është shitur në ankand në Britaninë e Madhe, ja sa shkoi çmimi i tij!

Një limon natyral treshekullor është shitur në ankand në Britaninë e Madhe, ja sa shkoi çmimi i tij!

Një limon ngjyrë kafe, që besohet të jetë 285 vjeç, është shitur në ankand në Mbretërinë e Bashkuar për 1,416 £, ose pak më shumë se 1,600 euro.

Brettells Auctions thotë se e gjetën limonin krejt rastësisht, në një dollap të vjetër të shekullit të 19-të që ishte fotografuar për shitje.

Dollapi u soll nga familja, duke pretenduar se i përkiste një xhaxhai të ndjerë dhe në të ishte fshehur një limon me këto fjalë të shkruara mbi të:

“Z. P Lou Franchini ia dha më 4 nëntor 1739 zonjushës E Baxter.”

Çmimi fillestar i një limoni ishte nga 40 deri në 60 paund

“Ne menduam se mund të argëtoheshim pak, kështu që e vendosëm limonin në ankand me një vlerësim prej 40 deri në 60 £”, tha drejtuesi i ankandit David Brettel, i cili u befasua këndshëm kur limoni u shit për 1,416 £.

Megjithatë, nuk është shembulli i vetëm i një objekti të pazakontë që ka marrë një çmim kaq të lartë në ankand. Në vitin 2000, dollia gjysmë e ngrënë e Justin Timberlake u shit në ankand për mbi 785 £.

LEXO EDHE:

Back to top button