Regjistrohen edhe katër raste të reja të kollës së keqe

Regjistrohen edhe katër raste të reja të kollës së keqe

Katër raste të reja të kollës së keqe janë regjistruar në vend, konfirmoi zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive (KSI), Zlate Mehmedovic. Sipas të dhënave të fundit numri i të infektuarve me këtë sëmundje është rritur në 22 që nga fillimi i vitit.

Komisioni është mbledhur dje (7 shkurt) dhe ka propozuar shpalljen e epidemisë në territorin e qytetit të Shkupit.
Në vend ka fëmijë të shtruar në spital, por edhe të rritur me kollë të keqe.

KSI-ja rekomandoi ndalimin e pranimit të fëmijëve të pavaksinuar kundër kollës së keqe në kopshte dhe pritet që këto masa të nxisin interesin për vaksinim, pasi fokusi është në mbrojtjen e më të vegjëlve, tek të cilët kjo sëmundje mund të jetë me pasoja më të rënda.

LEXO EDHE:

Back to top button