Një në tre prindër të vetëm në Britani po anashkalojnë vaktet për shkak të rritjes së çmimeve

Pothuajse një e treta e prindërve të vetëm në Britani kanë filluar të anashkalojnë vaktet për të kursyer në ushqime, çmimet e të cilave janë rritur ndjeshëm për shkak të inflacionit, një studim i ri nga grupi i konsumatorëve Who?

Tre deri në dhjetë familje të anketuara me prindër të vetëm në anketë kanë deklaruar se i lënë vaktet për shkak të rritjes së çmimeve të ushqimeve, transmeton “The Guardian”.

“Hulumtimi ynë ka treguar se familjet në Mbretërinë e Bashkuar po luftojnë me rritjen e kostos së jetesës, me prindër të vetëm që ka shumë të ngjarë të anashkalojnë vaktet ose të kthehen në bamirësi për të përballuar jetesën,” tha Rocio Concha, drejtor i politikave dhe këshillave.

Përveç anashkalimit të vakteve, gati një e pesta e prindërve të vetëm thanë se nuk kishin paguar asnjë faturë në tre muajt e fundit, si energji elektrike, qira apo hipotekë.
Hulumtimi tregoi se prindërit e vetëm dhe pensionistët që shpenzojnë 30 për qind të buxhetit të tyre për ushqim, energji dhe karburant janë më të prekurit nga inflacioni. 

LEXO EDHE:

Back to top button