Një nga tramvajet e Vjenës është 50 vjeç dhe ka përshkuar shtatë herë më shumë kilometra se një makinë mesatare

Transportuesi publik Wiener Linien njoftoi se tramvaji ka 4774 udhëtime, dmth. se ai përshkoi 2.3 milionë kilometra. Me këtë informacion kompania e përmendur thekson se sa më miqësore me mjedisin është të hipësh në tramvaj. Tramvajet janë përdorur për shumë më gjatë se makinat, është vërtet e rrallë që një makinë të përdoret për 50 vjet.

YouTube video

Përveç kësaj, përdorimi i tramvajit ndot ajrin shumë më pak dhe ky lloj automjeti është gjithnjë e më i pranueshëm në qytetet ku bllokimet e trafikut janë të zakonshme.

LEXO EDHE:

Back to top button