Një recetë ndryshe për lazanja – në vend të pjekjes, gatuhen si gulash

Një recetë ndryshe për lazanja - në vend të pjekjes, gatuhen si gulash

Kjo lazanja bëhet si gulash, të gjithë përbërësit përzihen në një tenxhere dhe zihen.

Lasagna është një specialitet italian i bërë duke shtruar kore, salcë, mish ose një përbërës tjetër (në varësi të recetës) dhe mocarela. Në fund, gjithçka piqet në furrë dhe shërbehet. Sot ka versione të panumërta të kësaj pjate të famshme dhe ne ju ofrojmë një recetë të thjeshtë që do ta pasuroni me spinaq dhe kërpudha. Sipas kësaj recete, lazanja përgatitet si gulash, në mënyrë që të gjithë përbërësit të përzihen në një tenxhere dhe më pas të zihen derisa të zbuten. Patjetër që duhet provuar.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 qepe
  • 1 piper i kuq
  • 4 thelpinj hudhre
  • 900 g mish të grirë (sipas dëshirës)
  • ½ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper
  • 10 kërpudha
  • 120 ml verë të kuqe
  • 2 kanaçe pelate (të vogla)
  • 2 lugë gjelle pure domate
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 1 lugë gjelle rigon të thatë
  • 1 lugë gjelle trumzë e thatë
  • 8 fletë lazanja
  • 60 ml krem ​​gatimi
  • 100 g spinaq
  • 100 g çedër
  • 50 gr parmezan
  • 2 lugë majdanoz të freskët të grirë

Përgatitja:

Skuqini qepën e grirë hollë derisa të zbutet, më pas shtoni piper të grirë dhe hudhrën e shtypur. E trazojmë dhe e lëmë edhe një minutë, më pas shtojmë mishin e grirë. Shtoni kripë, piper dhe skuqeni derisa të jetë gati duke i përzier herë pas here. Më pas shtoni kërpudhat e grira dhe hidhni verën e kuqe, më pas lëreni të ziejë për 5 minuta. Përziejini mirë dhe shtoni lëngun e mishit, lëvozhgën, purenë e domates, sheqerin, rigonin dhe trumzën. Lërini të vlojnë, më pas ulni zjarrin dhe shtoni fletët e grimcuara të lazanjës. Gatuani për rreth 20-25 minuta, duke e përzier herë pas here. Në fund shtoni kremin e gatimit dhe përzieni, më pas fikni sobën. Shtoni spinaqin, më pas spërkatni me çedar të grirë dhe parmixhan, si dhe majdanozin përpara se ta shërbeni.

LEXO EDHE:

Back to top button