Një recetë ndryshe për lazanja – në vend të pjekjes, gatuhen si gulash
Një recetë ndryshe për lazanja - në vend të pjekjes, gatuhen si gulash

Kjo lazanja bëhet si gulash, të gjithë përbërësit përzihen në një tenxhere dhe zihen.
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 qepe
- 1 piper i kuq
- 4 thelpinj hudhre
- 900 g mish të grirë (sipas dëshirës)
- ½ lugë çaji kripë
- ½ lugë çaji piper
- 10 kërpudha
- 120 ml verë të kuqe
- 2 kanaçe pelate (të vogla)
- 2 lugë gjelle pure domate
- 1 lugë çaji sheqer
- 1 lugë gjelle rigon të thatë
- 1 lugë gjelle trumzë e thatë
- 8 fletë lazanja
- 60 ml krem gatimi
- 100 g spinaq
- 100 g çedër
- 50 gr parmezan
- 2 lugë majdanoz të freskët të grirë
Përgatitja:
Skuqini qepën e grirë hollë derisa të zbutet, më pas shtoni piper të grirë dhe hudhrën e shtypur. E trazojmë dhe e lëmë edhe një minutë, më pas shtojmë mishin e grirë. Shtoni kripë, piper dhe skuqeni derisa të jetë gati duke i përzier herë pas here. Më pas shtoni kërpudhat e grira dhe hidhni verën e kuqe, më pas lëreni të ziejë për 5 minuta. Përziejini mirë dhe shtoni lëngun e mishit, lëvozhgën, purenë e domates, sheqerin, rigonin dhe trumzën. Lërini të vlojnë, më pas ulni zjarrin dhe shtoni fletët e grimcuara të lazanjës. Gatuani për rreth 20-25 minuta, duke e përzier herë pas here. Në fund shtoni kremin e gatimit dhe përzieni, më pas fikni sobën. Shtoni spinaqin, më pas spërkatni me çedar të grirë dhe parmixhan, si dhe majdanozin përpara se ta shërbeni.