Një recetë për role të shijshme pranverore të stilit korean
Një recetë për role të shijshme pranverore të stilit korean
Bëni rrotulla të pazakonta pranverore. I mbushni me pulë dhe perime në një salcë të ëmbël dhe të thartë, më pas i rrotulloni në një përbërës truk.
A e dini se gjethet e panxharit mund të përdoren në kuzhinë? Nuk keni më nevojë t’i hidhni, nga to mund të bëni gjëra të ndryshme si sallata, role, mbushje byreku, petë aziatike… Aplikimi i këtyre gjetheve në gatim është i gjerë dhe sugjerimi ynë sot janë roletë pranverore. I mbushni me mish të bardhë, karrota dhe tranguj në një salcë të ëmbël dhe të thartë. Mund të shtoni edhe piper ose ndonjë perime tjetër sipas dëshirës tuaj.
Përbërësit e nevojshëm:
- 1 karrotë
- 1 lugë gjelle salcë soje
- ½ lugë gjelle uthull
- ½ lugë çaji kripë
- 1 lugë çaji sheqer
- 1 thelpi hudhër
- një majë koriandër të bluar
- 1 fileto pule
- 1 kastravec
Përgatitja:
Prisni karrotën në rripa të hollë, më pas vendoseni në një tigan. Hidh salcë soje, uthull, sheqer, hudhër të shtypur dhe koriandër. I trazojmë dhe më pas i skuqim në pak vaj. Hiqni karotën dhe në të njëjtën tigan skuqni mishin e bardhë të prerë në rripa të hollë. Pastroni gjethet e panxharit, më pas zbardhni shkurtimisht në ujë të valë. Vendosni mishin, karotën dhe kastravecin e prerë në shirita të hollë në secilën gjethe. Rrotulloni dhe shërbejeni.