Një simptomë që të gjithë e injorojnë tregon një sëmundje që duhet trajtuar menjëherë

Ju janë vazhdimisht buzët të çara dhe nuk ju ndihmon as aplikimi i përditshëm i yndyrës së rrushit as preparate të ngjashme?

Reklama

Kjo do të mund të jetë një simptomë e cila paralajmëron një gjendje serioze, thonë mjekët!

Buzët e çara nuk shfaqen vetëm që keni shprehi të keqe që vazhdimisht i lëpini buzët, që qëndroni shpesh në lokale ku ajri është shumë i thatë apo, megjithatë, jashtë janë temperaturat jashtëzakonisht të ulëta.

Ekspertët thonë që mund të paralajmërojnë aneminë! – transmeton Telegrafi.

Buzët e plasaritura shfaqen jo vetëm për shkak të ajrit shumë të thatë në ambiente të mbyllura, ngricave të forta ose zakonit të lëpirjes së vazhdueshme të buzëve, por edhe si pasojë e anemisë. Kjo gjendje është në fakt një nivel i reduktuar i hemoglobinës dhe rruazave të kuqe të gjakut dhe mund të jetë e rrezikshme.

Reklama

Anemia është shpesh një simptomë që diçka në trup nuk funksionon siç duhet, mund të tregojë sëmundje onkologjike ose të shoqëruara me gjakderdhje kronike (ulcera ose sëmundje erozive të sistemit tretës, hemorroide). Ekspertët e konsiderojnë aneminë një gjendje shumë të rëndë dhe vëmendje e veçantë i kushtohet simptomave që e tregojnë atë.

Mund të jetë një shenjë e një sëmundjeje kërcënuese për jetën

Ju mund të përcaktoni se buzët e plasaritura janë një shenjë e anemisë sipas specifikave të caktuara. Këto çarje ndodhin në cepat e gojës dhe janë aq të dhimbshme sa shkaktojnë probleme gjatë ngrënies, madje edhe për të qeshur.

Shkencëtarët kanë zbuluar se në 35 për qind të rasteve, shkaku i cheilitisit angular, është mungesa e hekurit. Në këtë rast, kremrat dhe lubrifikantët nuk do të ndihmojnë. E vetmja mënyrë për të zgjidhur problemin është trajtimi i anemisë dhe zëvendësimi i mungesës së hekurit.

Përveç kësaj, disa ushqime mund të jenë të dobishme. Shtuka (Esox lucius) është një nga peshqit më të dobishëm për problemet e mungesës së hekurit! 100 g e këtij peshku përmban dyfishin e sasisë ditore të kobaltit dhe ky element rikthen vitaminën B12. Mungesa e kësaj vitamine, rezulton, është një shkak i zakonshëm i anemisë.

LEXO EDHE:

Back to top button