Një studim nga Zyra Federale e Energjisë në Zvicër, thonë se kufizimet nuk duhet të jenë të nevojshme

Ndërsa Zvicra ende përballet me një krizë akute të energjisë, ajo duhet të jetë në gjendje të kalojë dimrin me fuqi të mjaftueshme, sipas një studimi të ri.

Gazeta Schweiz am Wochenende raportoi të shtunën se një studim nga Zyra Federale e Energjisë, kompania operuese e energjisë elektrike Swissgrid dhe Komisioni Federal i Energjisë Elektrike (Elcom) thotë se ndalimet mbi përdorimin e energjisë dhe kufizimet nuk duhet të jenë të nevojshme për të ndihmuar vendin të kalojë sezoni i ftohtë.

Studimi “System Adequacy”, i cili ende nuk është publikuar, ka zhvilluar katër skenarë për këtë dimër. Për tre prej tyre, Zvicra duhet të kalojë dimrin pa ndalime, kuota ose ndërprerje të rrjetit për shkak të një kombinimi të masave të kursimit të energjisë të kryera nga popullsia, dhe kursimeve dhe rezervave të krijuara nga autoritetet federale.

Studimi thotë se situata e furnizimit me energji elektrike për këtë dimër është e tensionuar, por duhet vënë nën kontroll.

Rreziku më i madh është mungesa e gazit. Por Zvicra duhet të shmangë problemet e mëdha falë rezervave të hidrocentraleve dhe termocentraleve rezervë të planifikuar.

LEXO EDHE:

Back to top button