Një stuhi e madhe rëre në Irak ka shkaktuar probleme shëndetësore për banorët

Disa rajone në Irak u goditën nga një stuhi e fortë rëre dhe qindra njerëz kërkuan ndihmë mjekësore për shkak të problemeve të frymëmarrjes.

Stuhia e rërës ka qenë aktive në disa qytete të Irakut që nga dita e djeshme, përfshirë Bagdadin. Situata më e rëndë është në provincën Salahaddin, ku më shumë se 200 persona kërkuan ndihmë mjekësore. Shumica prej tyre u liruan nga spitali për trajtim në shtëpi pasi iu dha ndihma.

Iraku është veçanërisht i ndjeshëm ndaj ndryshimeve klimatike, pasi ka përjetuar temperatura të larta rekord vitet e fundit. Në nëntor, Banka Botërore paralajmëroi se Iraku do të ketë një rënie prej 20% të burimeve ujore deri në vitin 2050 për shkak të ndryshimeve klimatike. Ministria e mjedisit e vendit tha se fenomeni i motit me pluhur mund të trajtohet duke rritur bimësinë ose duke krijuar pyje.

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button