Një test kafeje që shefi e përdor në intervistat e punës

Një test kafeje që shefi e përdor në intervistat e punës

Intervistat mund të jenë një çështje mjaft stresuese pasi kandidatët kanë një kohë të kufizuar për të fituar mbi punëdhënësit.

Pavarësisht se sa kohë keni hulumtuar kompaninë, asgjë nuk mund t’ju përgatisë për këtë truk të përdorur nga shefat gjatë intervistave për punë.

E ardhmja dhe avancimi juaj në karrierë mund të zbresin në një filxhan kafe.

Gjegjësisht, kreu i Xero Australia, Trent Innes, thotë se kjo teknikë ndihmon për të vlerësuar “qëndrimin” e një kandidati për punë, pasi ai sheh se çfarë bëjnë kandidatët me një filxhan kafe bosh.

– Unë gjithmonë i çoj kandidatët për shëtitje në një nga kuzhinat tona dhe ata gjithmonë pinë një pije. Ne kthehemi, bëjmë intervistën dhe një nga gjërat që pyes në fund të intervistës është nëse personi që bën intervistën dëshiron ta marrë kupën bosh përsëri në kuzhinë. Mund të zhvilloni aftësi, mund të fitoni njohuri dhe përvojë, por kjo varet nga qëndrimi, dhe qëndrimi për të cilin flasim shumë është koncepti i larjes së filxhanit të kafesë, thotë ai.

Sipas këtij shefi, metoda e kafesë bazohet në kulturën e vendit të punës dhe e bën këtë, sepse kuzhina në kompaninë e tij thjesht shkëlqen.

– Nëse vini në zyrën e Xero-s, do të shihni që kuzhinat janë pothuajse gjithmonë të pastra dhe me shkëlqim. Testi është një mënyrë për të siguruar që kandidati do të përshtatet me kulturën e kompanisë dhe do të marrë me të vërtetë gjithçka që duhet të bëjë – thotë shefi.

Innes pretendon se nuk do të punësonte dikë që dështoi në testin e tij të filxhanit të kafesë, sepse ai beson se testi thotë më shumë për një person se çdo pyetje tjetër. Në fakt, ai thotë se kushdo që dështon në test do të futet në listën e zezë të kompanisë.

LEXO EDHE:

Back to top button