Një thashethem prej kohësh tregon që aplikacionet e Facebook harxhojnë baterinë në celularët që kanë të instaluar aplikacionet

Sipas një ish-punonjësit të Facebook-ut, George Hayward, Facebook-u mund të shkarkojë fshehurazi baterinë në celularët e përdoruesve të tij me qëllim.

Në të vërtetë ekziston një emër për atë që është duke bërë Facebook, quhet “testim negativ” dhe u lejon kompanive të teknologjisë të mbarojnë fshehurazi bateritë në telefonin e dikujt në mënyrë që të testojnë veçoritë në një. aplikacioni ose për të parë se si mund të ngarkohet një imazh.

Hayëard u pushua nga puna nga prindi i Facebook-ut Meta për refuzimin e pjesëmarrjes në testimin negativ.

33-vjeçari punonte për aplikacionin Facebook Messenger të Metës, i cili ofron mesazhe, telefonata dhe video thirrje mes përdoruesve.

I punësuar fillimisht në 2019, Hayward po merrte një pagë vjetore gjashtëshifrore nga Meta por kur erdhi tek kërkesa e kompanisë për të kryer testimin negativ, ai refuzoi prandaj ndaj tij u ngrit padi, raporton Phonearena.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button