Një truk që ndihmon që ‘donats’ e skuqur të mos thithin aq shumë vaj

Pak njerëz mund t'i rezistojnë donutëve të mbushur dhe ne i duam ato në të gjitha varietetet, dhe në ditët e sotme - zgjedhja është vërtet shumëngjyrëshe.

Pak njerëz mund t’i rezistojnë donutëve të mbushur dhe ne i duam ato në të gjitha varietetet, dhe në ditët e sotme – zgjedhja është vërtet shumëngjyrëshe.

Nëse ende preferoni donutët klasikë të skuqur në vend të donutëve të pjekur në furrë, lexoni më tej, sepse ne kemi një këshillë se si t’i bëjmë më pak të yndyrshëm.

Ëmbëlsirat po zbulojnë se shtimi i një sasie të vogël alkooli, si rum, raki ose vodka, mund të përmirësojë ndjeshëm strukturën e donutëve dhe të zvogëlojë sasinë e yndyrës që ata thithin gjatë skuqjes.

Arsyeja është e thjeshtë – alkooli avullon më shpejt se uji në temperatura të larta, që do të thotë se brumi qëndron i lehtë dhe thith më pak vaj, dhe për të njëjtën arsye alkooli shpesh shtohet në ushqimet e skuqura.

Mjafton të shtoni një lugë alkool në brumë për të arritur këtë efekt. Rumi dhe rakia janë veçanërisht të njohura sepse, përveçse ndihmojnë në uljen e yndyrës, ato i japin brumit edhe një aromë të butë dhe të këndshme. Vodka është gjithashtu një opsion i mirë sepse nuk ka një shije intensive dhe në të njëjtën kohë ndihmon në krijimin e një brumi të ajrosur dhe të butë.

LEXO EDHE:

Back to top button