Një video tregon se si do të dukeshin vendbanimet e para në Hënë

Një video tregon se si do të dukeshin vendbanimet e para në Hënë

Shkencëtarët presin që njerëzit të kenë vendbanime në Hënë në gjysmë shekulli. Një video tregon se si mund të duken ato lagje.

Një simulim i publikuar nga Agjencia Evropiane e Hapësirës tregon një vendbanim në sipërfaqen e Hënës me ndërtesa në të cilat ka bimë dhe në të cilat astronautët kryejnë eksperimente.

Secila prej ndërtesave ka katër kate, dhe vendbanimi imagjinohet të jetë i vendosur në buzë të Kraterit Shackleton, pranë polit jugor të Hënës. Në këtë vend ka pothuajse konstante rrezet e diellit, kështu që energjia mund të prodhohet me panele diellore. Përveç kësaj, ajo ka një pamje të vazhdueshme të Tokës nga atje dhe ka qasje në depozitat e ujit, shpjegon agjencia.

Ky është vizioni i agjencisë nga viti 2021. Që atëherë India është bërë vendi i parë që zbarkoi pranë polit jugor të Hënës.

LEXO EDHE:

Back to top button