Një zakon 10-minutësh mund të ndihmojë në shkrirjen e yndyrës

Një zakon 10-minutësh mund të ndihmojë në shkrirjen e yndyrës

Kur bëhet fjalë për dhjamin, ka dy lloje – njëra është dhjami i barkut, të cilin mund ta shtrëngoni, dhe tjetri është dhjami i brendshëm, yndyrë që qëndron thellë në zgavrën e barkut.

Yndyra viscerale ndodhet nën shtresën e muskujve dhe mbulon organe të tilla si mëlçia, veshkat, zemra dhe pankreasi. Ky lloj yndyre mund të çojë në probleme serioze shëndetësore si lloje të caktuara të kancerit, goditje në tru, diabeti i tipit 2, obezitet, sëmundje kardiovaskulare dhe kolesterol të lartë.

Domethënë, humbja e yndyrës viscerale, e cila është e fshehur në trup rreth organeve vitale, është çelësi për të ndihmuar pjesën tjetër të trupit të humbasë peshë.

Trajneri Chris Gagliardi zbuloi një mënyrë të thjeshtë për të filluar të humbni yndyrën e brendshme është të krijoni zakonin për të ecur.

“Edhe fillimi me një shëtitje një minutëshe ka përfitime shëndetësore”. Është më mirë të fillosh ngadalë dhe të forcohesh sesa të teprosh dhe të heqësh dorë”, tha ai.

Lidhja e yndyrës viscerale me një sërë problemesh shëndetësore, duke përfshirë sëmundjet kardiovaskulare dhe rezistencën ndaj insulinës, nënvizon nevojën për strategji efektive për ta zvogëluar atë.

Megjithëse zakonet e të ngrënit ndikojnë ndjeshëm në akumulimin e yndyrës së brendshme, shpesh është befasuese të mësojmë se disa ushqime në dukje të padëmshme mund të kontribuojnë në ruajtjen e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button