Njerëzit e këqij kanë këto karakteristika: Ikni prej tyre, sepse ushqehen me dhimbjen e të tjerëve

Një grup shkencëtarësh gjermanë dhe danezë paraqitën konceptin e "faktorëve të përbashkët për zhvillimin e personaliteteve të errëta". Pasi hulumtuan, ata zbuluan se vërtet ka njerëz thelbi, ndërgjegjja dhe shpirti i të cilëve janë thjesht të këqij

Një grup shkencëtarësh gjermanë dhe danezë paraqitën konceptin e “faktorëve të përbashkët për zhvillimin e personaliteteve të errëta”. Pasi hulumtuan, ata zbuluan se vërtet ka njerëz thelbi, ndërgjegjja dhe shpirti i të cilëve janë thjesht të këqij.

Ky hulumtim është gjithashtu koncepti i parë që bëri të mundur të shihet se sa shumë dikush ka vërtet një shpirt të keq.

Shkencëtarët kanë zbuluar 9 tipare që dallojnë një person të errët dhe tregojnë një person vërtet të lig, i cili është i korruptuar deri në thelb.

Më poshtë, shikoni për cilat veçori bëhet fjalë:

Egoizmi

Bëhet fjalë për entuziazëm të tepruar për disa gjëra ose aktivitete që u sjellin kënaqësi ose avantazh, ndërsa dëmtojnë njerëzit e tjerë.

Makiavelizmi

Ky term i referohet tendencës për të manipuluar njerëzit e tjerë, pamëshirshmërisë dhe mendjes që vazhdimisht strategjizon dhe llogarit.

Mungesa e moralit

Kjo nënkupton një predispozitë ndaj të menduarit joetik që shprehet përmes besimeve dhe veprimeve personale dhe një refuzim të moralit klasik dhe kufizimeve të tij.

Narcizizmi

Motivi kryesor i një narcisisti është të ushqejë egon e tij me çdo kusht.

Ekskluziviteti psikologjik

Gjendja obsesive në të cilën një person beson se meriton më mirë dhe më shumë se gjithë të tjerët quhet ekskluzivitet psikologjik.

Psikopati

Psikopatia është mungesa e simpatisë dhe ndjeshmërisë, e kombinuar me mizorinë dhe impulsivitetin, si dhe mungesën e vetëkontrollit.

Sadizmi

Një sadist është një person që pëlqen të poshtërojë të tjerët dhe tregon një prirje të madhe për t’u sjellë mizorisht ndaj njerëzve. Kjo manifestohet përmes dhunës fizike, psikologjike dhe seksuale ndaj të tjerëve, për të demonstruar fuqinë dhe kontrollin e tij mbi viktimat, ose thjesht për argëtim.

Vetë obsesioni

Ky është një obsesion që përkeqësohet me paratë, statusin, vlerësimet, diplomat dhe pozicionet.

Hakmarrja

Dëshira për të lënduar njerëzit e tjerë për shkak të fyerjeve reale ose të imagjinuara është një tjetër karakteristikë e njerëzve të këqij. Ata krijojnë një sërë hakmarrjesh, nga ato sociale dhe financiare deri tek ato emocionale dhe fizike.

LEXO EDHE:

Back to top button