‘Nostradamusi i Ballkanit’ Baba Vanga dhe profecia e saj mbi fundin e botës

'Nostradamusi i Ballkanit' Baba Vanga dhe profecia e saj mbi fundin e botës

Baba Vanga, emri i vërtetë i së cilës ishte Vangelia Pandeva Gushterova, vdiq në vitin 1996 në moshën 85-vjeçare, por parashikimet e saj janë të vlefshme edhe sot për ndjekësit e saj.

E njohur si ‘Nostradamusi i Ballkanit’, ajo humbi shikimin në moshën 12-vjeçare dhe që atëherë ka pohuar se ka fituar aftësinë për të treguar të ardhmen. Një nga parashikimet e saj më të habitshme ishte sulmi i Kullave Binjake në New York më 11 shtator 2001.

“Dy zogj metalikë do të përplasen me vëllezërit tanë amerikanë, ujqërit do të ulërijnë nga shkurret dhe gjaku i të pafajshmëve do të rrjedhë në lumenj,” parashikoi ajo.

Një mesazh i qartë dhe i fuqishëm, ngjashmëria e të cilit me atë që ndodhi në të vërtetë është e qartë. Vizionet e Baba Vangës kanë tërhequr vëmendjen e ndjekësve të saj.

Megjithatë, një nga prognozat e saj është veçanërisht e rëndësishme: data e fundit të botës.
‘Nostradamusi i Ballkanit’ parashikoi se botës do i vijë fundi në vitin 5079 si rezultat i një ngjarjeje kozmike me përmasa “të paimagjinueshme”.

Sipas Baba Vangës, në vitin 2025 do të ketë një konflikt të madh në Evropë, i cili do të çojë në një reduktim të madh të popullsisë në kontinent.

Në vitin 2028, njerëzimi arrin të arrijë në Venus për t’u përpjekur të gjejë burime të reja energjie dhe pesë vjet më vonë, në vitin 2033, shkrirja e akullit në pole rrit ndjeshëm nivelin e detit. Në aspektin politik, profecitë e saj sugjerojnë se në vitin 2076 komunizmi do të kthehet në të gjithë planetin.

Parashikimet e Baba Vangës shtrihen deri në vitin 5079, datë në të cilën, sipas saj, do të ndodhë fundi i botës.
Parashikimet e saj përfshijnë kontaktin me qytetërimet jashtëtokësore në 2130, një thatësirë globale në 2170, një luftë në Mars në 3005 dhe shkatërrimin e Tokës në 3797. Në çdo rast, njerëzimi tashmë do të ishte në gjendje të lëvizte në një planet tjetër në sistemin diellor.

LEXO EDHE:

Back to top button