Nuk e keni ditur më parë, para se të shkoni me pushime, vendosni një monedhë në frigorifer!

Dihet se nuk bën që ushqimi i ngrirë të shkrihet dhe të ngrihet sërish, ato janë të dëmshme për shëndetin tonë, pra, çfarë të bëjmë për t’u siguruar që ushqimi të mos shkrihet, nëse shkojmë me pushime dhe lëmë ushqimin në frigorifer, nuk mund të jemi të sigurt nëse ka pasur ndërprerje të energjisë gjatë mungesës sonë.

Nëse frigoriferi qëndron për një kohë të gjatë fikur, ushqimi prishet. Për këtë, ekziston truku me monedhën. Hidhni ujë në një tapë dhe prisni që të ngrijë. Vendosni një monedhë sipër akullit. Nëse monedha është aty ku e keni lënë pasi të hapni frigoriferin, atëherë mund ta konsumoni ushqimin me siguri. Nëse, nga ana tjetër, konstatoni se monedha është në fund, atëherë do të ishte më mirë të mos konsumoni ushqim.

Kjo do të thotë se rryma u ndërpre, ushqimi u shkri dhe ngriu përsëri. Një mënyrë e thjeshtë për të mbrojtur shëndetin tonë.

LEXO EDHE:

Back to top button