Nuk e paskemi ditur! Kjo erëz që gjendet në kuzhinën e çdokujt, përmirëson shikimin

Nuk e paskemi ditur! Kjo erëz që gjendet në kuzhinën e çdokujt, përmirëson shikimin

Ekzistojnë disa lloje ndryshimesh që mund të bëhen për të mbajtur sytë në formën më të mirë.

Të parit mund të jetë shqisa më e rëndësishme, por shumë prej nesh po e lënë pas dore kujdesin ndaj syve.

Miliona njerëz vuajnë nga problemet e shikimit, duke filluar nga problemet e vogla, duke përfshirë skuqjen e syrit, për të përfunduar në gjendje më serioze si glaukoma.

Komplikimet e shikimit për shkak të obezitetit dhe diabetit janë gjithashtu në rritje, sipas NHS.

Por ekziston një lloj ushqimi i cili do të arrijë të përmirësojë shikimin, si dhe t’i mbajë sytë në formë.

Një do zë e rregullt e vitaminës A mund t’iu mbajë larg gjendjeve serioze shëndetësore të shikimitt.

Kjo ndihmon në mbrojtjen e sipërfaqes së syve, të njohur me terma mjekësor kornea, si dhe në largimin e infeksioneve.

Gjithashtu, rekomandohet të hahen ushqimet pikante, siç janë: piperi i kuq, speci i kuq, të cilat janë gjithashtu një burim i mirë i vitaminës A.

LEXO EDHE:

Back to top button