Nuk jeni të kënaqur me erën e rrobave tuaja pas larjes? Këtu e keni gabim!

A mendoni shpesh se sado zbutës të futni rrobat, rrobat tuaja nuk kanë erë të mirë?

Këto janë gabimet më të zakonshme:

Temperatura

Rrobat do të ruajnë formën dhe ngjyrën e tyre më gjatë dhe do të konsumohen më ngadalë nëse i lani në temperatura më të ulëta. Përveç kësaj, uji i ftohtë mund të trajtojë papastërtitë po aq mirë sa uji i nxehtë me një detergjent të mirë. Vetëm sendet si të brendshmet e bardha dhe shtroja mund të lahen në 90°C për dezinfektim. Çdo gjë tjetër mund të lahet në temperatura më të ulëta.

Shumë detergjent ose zbutës pëlhure

Detergjenti i tepërt mund të bllokojë shpërndarësin e detergjentit dhe të shkaktojë aroma të pakëndshme, dhe zbutësi i tepërt i rrobave e bën të vështirë larjen e rrobave. Lexoni me kujdes dozat e treguara në paketim dhe mos harroni të përdorni gotën matëse. Nëse pjesët tuaja janë shumë të ndotura, përdorni modalitetin e larjes ose përdorni dy cikle.

Tharje

Tharja jo e duhur ndikon në rrobat tuaja po aq negativisht sa edhe larja e pahijshme.

Mos e teproni me tharësen automatike pasi kjo i bën pjesët tuaja të konsumohen dhe të zbardhen më shpejt. Mos e përdorni në pëlhura delikate.

Mos varni sendet e thurura dhe të leshta në tharëse pasi ato do të humbasin formën e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button