Nuk pati takim trepalësh, Lajçak bisedoi veçmas me Bislimin dhe Petkoviç për një sërë çështjesh

Nuk pati takim trepalësh, Lajçak bisedoi veçmas me Bislimin dhe Petkoviç për një sërë çështjesh

Në Bruksel nuk pati takim trepalësh. Emisari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, njoftoi se bisedoi veçmas me kryenegociatorët, Besnik Bislimi dhe Petar Petkoviç.

“Ne diskutuam një listë të gjatë të çështjeve të Dialogut duke filluar me zbatimin e Marrëveshjes së 27 shkurtit dhe uljen e tensioneve në veri. Diskutimet do të vazhdojnë edhe në periudhën e ardhshme”, njoftoi zyrtari i BE përmes një statusi në Twitter.

Zëvendëskryeministri i Kosovës, zoti Bislimi, sqaroi se fokusi kryesor ka qenë në sekuencimin e hapave që duhet të bëhen për zbatimin e marrëveshje bazë për normalizimin e marrëdhënieve mes Prishtinës dhe Beogradit.

“Tek plani i sekuencimit, ne kemi shqetësime me draftet e deritanishme që z. Lajçak i ka dërguar palëve tona, për arsye se mendojmë se ai plan fillimisht është selektiv, lë anash disa provizione të rëndësishme të Marrëveshjes Bazë, në mënyrë të njëanshme i kushton më shumë vëmendje kërkesave dhe preferencave të Serbisë dhe po ashtu nuk garanton zbatim të plotë të marrëveshjes”, u shpreh Bislimi pas takimeve.

Kryenegociatori shtoi se mes temave të diskutimit me Lajçak ka qenë ajo për komitetin mbikëqyrës për zbatimin e marrëveshjes së Ohrit, çështja e energjisë, për zbatimin e Deklaratës për Personat e Pagjetur dhe për ujdinë e arritur në Bratisllavë për uljen e tensioneve në veri të Kosovës.

LEXO EDHE:

Back to top button