OBSH: Pushtimi i Rafahut nga forcat izraelite do të shkaktojë gjakderdhje

OBSH: Pushtimi i Rafahut nga forcat izraelite do të shkaktojë gjakderdhje

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se është thellësisht e shqetësuar se një pushtim tokësor i kërcënuar izraelit në Rafah në Gazën jugore “mund të çojë në një gjakderdhje”.

“Vetëm 33 për qind e 36 spitaleve të Gazës dhe 30 për qind e qendrave të kujdesit shëndetësor parësor janë funksionale në një farë kapaciteti mes sulmeve të përsëritura dhe mungesave të furnizimeve jetike mjekësore, karburantit dhe stafit,” tha OBSH.

“Si pjesë e përpjekjeve emergjente, OBSH dhe partnerët po punojnë urgjentisht për të rivendosur dhe ringjallur shërbimet shëndetësore, duke përfshirë zgjerimin e shërbimeve dhe parapozicionimin e furnizimeve, por sistemi i prishur shëndetësor nuk do të ishte në gjendje të përballonte një rritje të viktimave që do të shkaktonte një pushtim në Rafah”, thuhej ndër të tjera në një deklaratë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button