OKB: Rreth 110,000 njerëz ikin nga Rafah për shkak të bombardimeve izraelite

OKB: Rreth 110,000 njerëz ikin nga Rafah për shkak të bombardimeve izraelite

Rreth 110,000 njerëz janë larguar nga Rafah në Gazën jugore ndërsa furnizimet me ushqim dhe karburant në zonë janë jashtëzakonisht të ulëta, tha një zyrtar i Kombeve të Bashkuara.

Të gjitha kalimet në Gazën jugore mbeten të mbyllura, duke ndërprerë furnizimet dhe duke parandaluar evakuimet mjekësore dhe lëvizjen e personelit humanitar, tha Georgios Petropoulos, një zyrtar për Zyrën e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare që punon në Rafah. Rreth 1.3 milionë palestinezë, mbi gjysma e popullsisë së Gazës kishin kërkuar strehim në Rafah.

Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) ka paralajmëruar se qindra mijëra njerëz po përballen me “një situatë jashtëzakonisht kaotike” ndërsa përpiqen të ikin nga ofensiva e Rafahut të Izraelit. “Situata e ushqimit, ujit dhe furnizimeve mjekësore është kritike dhe nëse kjo vazhdon, atëherë ne shkojmë drejt pasojave katastrofike, apo edhe më katastrofike, nga situata që ne tani shohim,” tha zëdhënësi i KNKK-së Jason Straziuso. Ai tha se KNKK po “kërkon vazhdimisht” zyrtarët izraelitë që të lejojnë aksesin në mallra humanitare pas mbylljes së vendkalimeve.BalkanWeb

 

LEXO EDHE:

Back to top button