Pandemia e koronës ka përshpejtuar përhapjen e rrjetit 5G

Në botë, më shumë se një miliard njerëz janë të lidhur përmes rrjetit të internetit 5G, dhe futja e tij në familje dhe kompani u përshpejtua nga pandemia e koronavirusit, tha një përfaqësues i Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit.

“Covid ka pasur një efekt pozitiv në adoptimin e teknologjisë së informacionit. Është një situatë paradoksale, por është e vërtetë”, tha Jaroslav Ponder, kreu i zyrës së ITU-së për Evropën, në një intervistë për Hina.

“Njerëzit janë detyruar të qëndrojnë në shtëpi dhe të punojnë në distancë dhe të ndjekin shkolla të largëta, kështu që ata kanë përmirësuar pajisjet që kanë qenë në kontakt me të tjerët në të kaluarën,” shtoi ai.

Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit (ITU) është një agjenci e specializuar e OKB-së për bashkëpunimin e telekomunikacionit me seli në Gjenevë.

Koronavirusi u përhap në të gjithë botën në shkurt 2020 dhe që atëherë ka pasur gjithnjë e më shumë përdorues të rrjetit 5G, i cili lejon akses dukshëm më të shpejtë në internet, një numër shumë më të madh pajisjesh të lidhura dhe komunikim të besueshëm me pak vonesë në krahasim me të mëparshmen. Rrjeti 4G.

“Ne jetojmë në kohë emocionuese për rrjetet 5G. “Pothuajse 100 vende kanë 5G në testim ose vendosje, kështu që është bërë një teknologji universale,” tha Ponder, ndarja evropiane e të cilit mbulon 46 vende.

LEXO EDHE:

Back to top button