Paralajmërim për fansat në Gjermani – çfarë nuk duhet të kenë në vetura gjatë festimeve

Paralajmërim për fansat në Gjermani – çfarë nuk duhet të kenë në vetura gjatë festimeve

Të enjten në Frankfurt, autoklubi gjerman ADAC ka lëshuar paralajmërime për tifozët para fillimit të Kampionatit Evropian.

Sipas ADAC, xhami i përparmë nuk duhet të mbulohet me dekorime, ashtu sikurse edhe dritat.

Sinjalet e drejtimit, të cilat ndodhen në pasqyrat anësore në disa automjete, nuk duhet të mbulohen.

Ngjitëset, flamujt e vegjël dhe flamujt në përgjithësi nuk janë problem “për sa kohë që këto dekorime nuk pengojnë ose rrezikojnë pamjen e shoferit ose shikimin e përdoruesve të tjerë të rrugës”.

Flamujt e vegjël në dritaret anësore të pasme duhet të vendosen në mënyrë që të mos zvogëlohet dukshmëria e shoferit.

Flamujt në automjete lejohen, por duhet të hiqen kur lëvizin në autostradë, pasi mund të grisen me shpejtësi të madhe dhe të rrezikojnë trafikun.

Është e ndaluar të varësh nga dritarja objekte të tilla si flamuj të mëdhenj dhe të përkulesh nga vetura, tha ADAC Hesse-Thuringia.

Paradat e tifozëve nëpër qytetet gjermane përgjithësisht nuk lejohet, por policia shpesh mbyll një sy ndaj saj gjatë ngjarjeve sportive dhe dasmave.

Borikimi me zë të lartë tolerohet edhe pse shkel rregullat e trafikut.

Rregullat normale të trafikut si vendosja e rripave të sigurimit, kufizimet e shpejtësisë dhe rregullat e të drejtës së kalimit zbatohen gjithashtu për autokolonat.

LEXO EDHE:

Back to top button