Pasagjerët zgjodhën aeroportin më të keq në botë

Pasagjerët zgjodhën aeroportin më të keq në botë

Aeroporti Charleroi, një destinacion popullor për linjat ajrore me kosto të ulët për shkak të afërsisë së tij me Brukselin, është aeroporti më i keq në botë sipas udhëtarëve, raportoi portali Business Financing.

Edhe pse ky aeroport, i quajtur zyrtarisht Charleroi i Brukselit, është 50 kilometra ose 45 minuta me autobus nga kryeqyteti evropian, ai ka një reputacion të keq në mesin e udhëtarëve të biznesit si i çorganizuar dhe i mbipopulluar kronikisht, veçanërisht në Terminalin 1 (T1).

Me një vlerësim mesatar të mrekullueshëm prej 1.2 në shkallën 10, Charleroi u vlerësua si një aeroport pak më i keq se aeroporti Berlin-Brandenburg i Gjermanisë dhe Leeds-Bradford i Britanisë, sipas analizës së Business Financing për vlerësimet e pasagjerëve në platformën e cilësisë së linjës ajrore Skytrex.

Aeroporti Noi Bai i Hanoi renditet i pari me një rezultat mesatar prej 6.8. Ky është një reflektim i popullaritetit në rritje të Vietnamit si një destinacion për investime të huaja mes tensioneve kino-amerikane.

“Terminalet janë jashtëzakonisht të pastër dhe stafi i aeroportit është shumë i sjellshëm. Ka një larmi të madhe ushqimesh”, shkroi një recensues në aeroportin e kryeqytetit vietnamez.

Në vendin e dytë është Aeroporti Changi në Singapor, dhe në vendin e tretë është Aeroporti Ndërkombëtar i Hong Kongut. Këto janë aeroporte që janë rregullisht në krye të renditjes së pasagjerëve.

Aeroporti i Helsinkit është në vendin e pestë, dhe Budapesti është aeroporti tjetër evropian dhe zuri vendin e 11-të. Aeroporti amerikan i renditur në krye është Midway në Çikago, i cili është në vendin e nëntëmbëdhjetë.

London Luton dhe London Stansted gjithashtu dolën keq në sondazh – të dyja të njohura për faktin se e bënë udhëtimin drejt Londrës qendrore edhe më të gjatë se udhëtimi nga Charleroi në zemër të Brukselit.

LEXO EDHE:

Back to top button